Navalnîi, din închisoare: „Totul este făcut în așa fel încât lumea să sufere”

Un tribunal rus a respins o plângere a liderului opoziției închis, Alexei Navalnîi, cu privire la tratamentul său din închisoare și a refuzat să îl elibereze condiționat. Navalnîi a fost prezent la sesiunea instanței prin link video. El a spus că statutul său predispus la evadare i-a încălcat dreptul la opt ore de somn neîntrerupt, garantat tuturor deținuților.

(Alexei Navalnîi)

„Totul este aranjat în așa fel încât toată lumea să sufere . Un angajat special trebuie să vină la mine la fiecare două ore și să sărbătorească și, dacă uită, va primi un băț. Și noaptea un angajat ar trebui să vină la mine, în loc să plece să facă ceva. Șeful detașamentului trebuie să vină la mine. Și așa mai departe. Aceasta este o procedură ciudată de care nimeni nu are nevoie”.

După încheierea ședinței, avocatul Vadim Kobzev a declarat reporterilor că Navalnîi urma să facă apel la decizia instanței.

Opoziția rusă spune că autoritățile intensifică presiunea asupra oponenților înainte de alegerile parlamentare din septembrie. La 1 iunie, mai multe percheziții au fost desfășurate la politicianul de opoziție și fostul deputat al Dumei de Stat, Dmitri Gudkov. El a fost reținut într-un caz de neplată a unei datorii în baza unui contract de închiriere.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata