VIDEO//Președintele țării, întâmpinată cu îmbrățișări la Căușeni: „Te susținem la infinit”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a întreprins astăzi o vizită de lucru în raionul Căușeni, unde a discutat cu cetățenii.

„Ne-am întâlnit, împreună cu echipa mea, cu primari din sate, cu oameni de afaceri locali, cu pedagogi și medici, dar și cu veterani ai conflictului armat de pe Nistru. Am vorbit, de fiecare dată, despre procesul de vaccinare și despre importanța de a-i convinge să se vaccineze pe cât mai mulți oameni. Este singura noastră șansă de a ne relua activitățile cotidiene”, a spus doamna Maia Sandu.

La discuția cu reprezentanții APL, șefa statului a trecut în revistă cele mai stringente probleme ale localităților din raion. „Și la Căușeni e nevoie de o autonomie locală veritabilă, de proiecte de dezvoltare locală, de investiții care să aducă locuri noi de muncă. Problemele comunităților le-am discutat și cu oamenii din Sălcuța. Mi-am reiterat angajamentul de a atrage fonduri europene care să meargă prioritar către satele noastre, contribuind la crearea unei infrastructuri locale moderne. În context, am felicitat colectivul Liceului Teoretic „Meșterul Manole” de aici, care a reușit să devină un adevărat model de școală modernă și prietenoasă copiilor”, a spus Președinta țării.

Șefa statului a menționat că problemele antreprenorilor de la Căușeni sunt comune: combaterea secetei, construirea sistemelor de irigare, agricultura competitivă, dezvoltarea micilor industrii. „Una dintre cele mai mari așteptări ține de curățarea justiției și de eliminarea corupției din instituțiile statului. Am accentuat totodată că una dintre prioritățile noastre este recuperarea economică și că avem parte de multă deschidere pe acest drum. Dovadă este și Planul de recuperare economică pentru Republica Moldova, în valoare de 600 de milioane de euro, anunțat chiar astăzi de Comisia Europeană”, a subliniat doamna Maia Sandu.

În cadrul vizitei, Președintele Republicii Moldova a discutat și cu medicii din raionul Căușeni. „O economie puternică înseamnă mai multe resurse și pentru educație, și pentru sănătate – este mesajul pe care l-am transmis la întâlnirea cu angajații Spitalului raional Căușeni, care mi-au semnalat atât probleme sistemice, cât și sociale. Le-am mulțumit tuturor pentru dedicația de care au dat dovadă în combaterea pandemiei și i-am asigurat că sectorul de sănătate va rămâne în atenția noastră”, a afirmat șefa statului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata