Navalnîi îl acuză pe Putin că ar fi în spatele otrăvirii sale

Opozantul rus Alexei Navalny l-a acuzat pe președintele Vladimir Putin că se află „în spatele” otrăvirii sale, în primul său interviu acordat de la eliberarea sa din spitalul german în care a fost tratat. „Afirm că Putin se află în spatele acestui act, nu văd nicio altă explicație”, a spus el pentru Der Spiegel, care a publicat extrase ale interviului său.

De asemenea, acesta a declarat că intenționează să se întoarcă în Rusia și că nu-i este frică.

Un activist anticorupție și critic acerb al Kremlinului, Alexei Navalny, în vârstă de 44 de ani, a căzut grav bolnav pe 20 august într-un avion din Siberia, în timp ce făcea campanie electorală.

Trei laboratoare europene au ajuns la concluzia că a fost otrăvit cu un agent nervos de tip Novichok, conceput în scopuri militare în epoca sovietică, și, prin urmare, capitalele occidentale au solicitat Rusiei să explice și să investigheze. Moscova respinge toate acuzațiile.

Alexei Navalny a fost eliberat în urmă cu o săptămână de la spitalul Berlin Charité, unde a fost tratat o lună. Acum își continuă convalescența în Germania, care, potrivit purtătorului său de cuvânt, va dura „mult timp”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata