Navalnîi, reținut pe aeroportul din Moscova

Arestat imediat ce a ajuns pe pământul rusesc. Principalul opozant al Kremlinului, Alexeï Navalny, a decis să se întoarcă acasă, după ce a petrecut cinci luni în Germania, după presupusa sa otrăvire.

În timp ce se pregătea să predea pașaportul pentru controlul frontierelor, alături de soția sa Yulia, adversarul a fost abordat de mai mulți ofițeri de poliție în uniformă care l-au luat. Serviciul penitenciar rus a confirmat într-o declarație arestarea sa, acuzându-l că ar fi încălcat condițiile unei pedepse cu închisoare cu suspendare pe care a primit-o în 2014.

Părăsind Berlinul, Alexeï Navalny ar fi trebuit să ajungă în mod normal la aeroportul Moscovei Vnukovo, unde așteptau zeci de susținători ai săi. Avionul său a fost însă deviat, deoarece, potrivit pilotului, „a apărut o problemă tehnică”. Așa că a aterizat pe aeroportul din Sheremetievo.

Trei laboratoare europene au ajuns la concluzia că opozantul rus a fost otrăvit de un agent nervos de tip Novichok, dezvoltat în perioada sovietică în scopuri militare, o constatare confirmată de Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice. Moscova a negat orice implicare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata