Ne așteaptă o noapte cu ploi puternice, tunete și fulgere

În următoarele 24 de ore va ploua puternic pe întreg teritoriul Moldovei, avertizează Serviciul Hidrometerologic de Stat, care, în acest sens, a emis în această după-amiază un nou Cod Galben de instabilitate atmosferică și ploi puternice.

Mai exact, potrivit sinopticienilor, în această noapte, pe arii extinse sunt așteptate averse puternice de până la 45 de l/m2, care vor fi însoțite de tunete și descărcări electrice. În unele zone ar putea să cadă și grindină. Totodată, atât noaptea, cât și mâine se prevăd intensificări ale vântului din nord-vest în rafale de până la 20 de m/s.

Ce ține de temperatura aerului resimțită miercuri, la Nord vor fi +18 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra maxime de +19 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre va urca până la +20 de grade.

Noaptea, minimele vor oscila între +8 și +13 grade Celsius.

Conform ultimei actualizări ale Serviciului Hidrometerologic, vremea ar urma să revină la normal, începând cu sâmbătă, când ploile ar urma să dispară, iar vântul să bată moderat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata