Newsmaker.md: Poliția confirmă cele spuse de Cavcaliuc. Nata Albot, prinsă cu droguri în decembrie, 2017, la Aeroport

Nata Albot a fost surprinsă, acum cîțiva ani, la Aeroportul Internațional Chișinău, având asupra sa marijuana. Informația a fost confirmată pentru NM de către Diana Fetco, șefa secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP). Pe 20 mai, canalul anonim de Telegram INDEX a publicat o fotografie a copiei expertizei substanței depistate. Informația a fost preluată și de canalele afialiate Partidului Socialiștilor, scrie newsmaker.md.

Aluzia la acest acest caz a fost făcută inițial de către președintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE) Gheorghe Cavcaliuc, pe 19 mai, la postul de televiziune TV8.

„Pe 19 decembrie 2016, candidatul de pe poziția a 8-a a unui partid a fost depistat cu droguri pe Aeroportul Internațional Chișinău. Planează suspiciunea că respectiva persoană i-a mituit pe cei care au instrumentat cazul. Vreau să vă spun, din informațiile ce mi-au fost furnizate, că această persoană are pregătit și un proiect de lege prin care să legalizeze consumul de marijuana în Republica Moldova. Este și candidatul respectivului partid pentru funcția de ministru al Culturii și Educației”, a spus Gheorghe Cavcaliuc în cadrul ediției din 19 mai a emisiunii „Cutia Neagră”, fără să ofere însă un nume.

Pe 20 mai, canalul anonim de Telegram INDEX a publicat o imagine care ar fi copia expertizei substanței respective. Din document reise că incidentul a fost înregistrat pe 19 decembrie 2017 la Aeroportul Internațional Chișinău, iar cea vizată ar fi jurnalista Nata Albot, care figurează în lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru scrutinul parlamentar anticipat din 11 iulie.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul IGP Diana Fetco a confirmat pentru NewsMaker autenticitatea documentului: „Nu cunoaștem cum a apărut acest document în mass-media, dar confirm, copia documentului este autentică”.

Potrivit legii, până la 2g de marijuana se consideră „cantitate mică”. Conform Codului Contravențional, păstrarea ilegală a substanțelor entnobotanice în cantități mici este pedepsită cu amendă de la 1500 la 3000 de lei sau până la 72 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata