Nicu Popescu, decorat de Maia Sandu cu Ordinul Republicii

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, a fost decorat cu Ordinul Republicii. Distincția este acordată de către președinta Maia Sandu în semn de înaltă apreciere a profesionalismului, transmite IPN.

„Distincția este oferită în semn de înaltă apreciere a profesionalismului manifestat în domeniul politicii externe, pentru susținerea constantă a eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova, precum și pentru contribuția majoră la deschiderea negocierilor de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat de presă al Președinției.

Tot azi, șefa statului a semnat decretul prin care conferă medalia Meritul Civic consilierei în domeniul politicii externe și integrării europene, Cristina Gherasimov, care din 5 decembrie 2023 a fost numită secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

„Medalia se oferă pentru merite deosebite în promovarea politicii externe, susținerea constantă a eforturilor de integrare europeană și pentru contribuție substanțială la deschiderea negocierilor de aderare”, precizează Președinția.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata