Noi condiții de tranzitare a României

Este oficial. România va aplica, până la aderarea la Spațiul Schengen, Codul Frontierelor Schengen, care conține prevederi clare cu privire la intrarea persoanelor terțe pe teritoriul său și al celorlalte state membre ale Acordului Schengen. Prevederile Regulamentului, permit, printre altele, intrarea persoanelor terțe pe teritoriile naționale, inclusiv în scop de tranzit, dacă aceștia sunt titulari ai unui drept de ședere în respectivele state, informează Ambasada României la Chișinău.

Totodată, în conformitate cu aceste prevederi, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, va verifica în continuare actele cetățenilor Moldovei, iar în situațiile în care se constată că aceștia nu îndeplinesc condițiile necesare care le-ar permite continuarea călătoriilor prin celelalte state de tranzit, respectiv intrarea în țara de destinație, Poliția de Frontieră Română nu le permite acestora intrarea pe teritoriul țării vecine.

Reiterăm că toate aceste măsuri vin în strictă concordanță atât cu prevederile legale ale Codului Frontierelor Schengen, cât și cu deciziile adoptate la nivel european în contextul pandemiei de COVID-19.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata