Procesul de digitalizare al școlilor, în plină desfășurare

Guvernul de la Chișinău întreprinde toate măsurile pentru a pregăti instituțiile de învățământ din Moldova pentru procesul educațional de la distanță cauzat de pandemia de COVID-19. Potrivit ministrului Educației, Igor Șarov primii pași în acest sens au fost deja făcuți după o lungă perioadă de repauz.

„Școlile au fost conectate la rețeaua de internet în măsură de 100%, dar în contextul crizei în care ne aflăm vorbim despre dotările fiecărei săli de clasă cu echipament și internet. Deci, obiectivul căruia trebuie să-i facem față în condițiile COVID trebuie să constituie un efort al întregii comunități.

Pe scurt, la moment, toate instituțiile de învățământ primar și secundar general din țară sunt dotate cu 38.059 de unități de tehnică de calcul, a mai spus Igor Șarov, care, totodată, a menționat și faptul că Guvernul a alocat 20 de milioane de lei pentru a suplini acest număr.

„Ministerul Educației a lansat campania națională „Donează un computer pentru educație.” În contextul acestei campanii s-au recepționat 1.136 de calculatoare, laptopuri și tablete. Guvernul Republicii Moldova a alocat 20 de milioane de lei pentru asigurarea desfășurării calitative a procesului educațional în instituțiile de învățământ general. Astfel, la sfârșitul lunii octombrie 2020, în școli urmează să ajungă aproximativ 2.500 de laptopuri.”

Menționăm că în acest sens, Moldova a primit sprijin și din partea Ambasadei Chinei la Chișinău, care ieri a donat Ministerului Educației de 26 de laptopuri cu soft licențiat în cadrul campaniei „Donează un computer pentru educație”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata