Noi detalii oferite de procurori despre dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului „ȘOR”

Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi că cinci persoane bănuite în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor” au fost plasate în arest preventiv. Potrivit procuraturii, în cadrul urmăririi penale, la 22 octombrie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a examinat 22 de demersuri înaintate de procurori privind aplicarea măsurii „arestarea preventivă” în privința persoanelor implicate în schema de acceptare a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

În rezultatul examinării, cinci persoane au fost arestate preventiv, iar în privința a 17 persoane învinuite, instanța a aplicat arestul la domiciliu.

De asemenea, Procuratura Anticorupție anunță că, la 21 octombrie, procurorul de caz a contestat cu recurs încheierea instanței de judecată prin care în privința Marinei Tauber a fost dispusă „liberarea provizorie sub control judiciar”. Ședința de examinare a recursului de către Curtea de Apel Chișinău a fost fixată pentru data de 25 octombrie.

Persoanelor arestate le este imputată infracțiunea de complicitate la acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat. Acestea riscă o pedeapsă cu amendă sau închisoare de la doi la șapte ani.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata