Sezonul de încălzire în capitală: Două grădinițe din sectorul Râșcani nu au fost conectate la căldură

Autoritățile municipale au anunțat astăzi că 127 de grădinițe din capitală au fost conectate la agentul termic, relatează Moldpres. În ședința operativă a serviciilor municipale, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a specificat că două grădinițe din sectorul Râșcani nu au fost conectate la căldură din cauza unei avarieri pe traseu. Lucrările urmează a fi finalizate astăzi.

„În suburbiile capitalei, 16 din cele 25 de grădinițe au fost conectate la agentul termic. Totodată, liceele, gimnaziile și școlile urmează a fi conectate la căldură după vacanța de toamnă, care va fi în perioada 26-30 octombrie. Managerii instituțiilor au anunțat că temperaturile din încăperi sunt confortabile”, a spus Andrei Pavaloi.

La rândul său, șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, a subliniat că toate instituțiile medicale din capitală sunt pregătite pentru a fi conectate la agentul termic.

„Lucrări de profilaxie au fost finalizate. Maternitățile, secțiile pediatrice și anumite spații din cadrul spitalelor pentru copii au fost conectate la căldură sau sunt folosite încălzitoarele electrice. Unele instituții medicale au fost conectate la agentul termic doar pe timp de noapte. Deocamdată, temperatura în interiorul spitalelor este confortabilă”, a menționat Boris Gîlca.

Sezonul termic demarează atunci când trei zile consecutiv sunt înregistrate temperaturi medii zilnice de până la +10°C.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata