Noi manifestații pro-Ucraina și anti-război în mai multe orașe europene

O nouă duminică de mobilizare în majoritatea marilor orașe europene pentru a sprijini poporul ucrainean și a cere încetarea invaziei armatei ruse.

Mitinguri mari au avut loc duminică în câteva orașe mari germane. O mulțime densă s-a adunat la chemarea alianței „Opriți războiul”. Au fost între 20.000 și 30.000, conform poliției, 60.000, conform organizatorilor, defilând pe străzile din Berlin, Frankfurt, Leipzig, Stuttgart sau Hamburg. Peste tot, același cuvânt de ordine: evitați escaladarea violențelor.

„Respect faptul că oamenii de acolo vor să lupte pentru a-și apăra țara, dar nu vom rezolva acest război cu mai multe mijloace, mai mulți bani și mai multe arme”.

De asemenea, mii de oameni au ieșit pe străzile din Amsterdam, într-o demonstrație de solidaritate cu poporul ucrainean. Demonstrația a fost organizată de autoritățile orașului.

„Felicitări oamenilor din Olanda. Sprijinul dumneavoastră înseamnă foarte mult pentru noi”

Scenele s-au repetat aproape peste tot în capitalele europene: la Oslo, cu un miting în fața parlamentului norvegian sau pe străzile din Madrid, înSpania. Același sprijin pentru poporul ucrainean și aceeași dorință de a vedea acest război terminându-se cât mai curând posibil.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata