Noi măsuri anti-Covid la traversarea frontierei

Noi măsuri de prevenire a infecției COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare la traversarea frontierei pe sensul de intrare în Moldova.

Astfel, pentru perioada Stării de Urgenţă în sănătate publică, adică până pe 18 aprilie, se instituie obligativitatea prezentării la trecerea frontierei a rezultatului negativ al testului PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării, pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau intrării pe teritoriul țării noastre, pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii.

Totuși, persoanele care intră în țară şi nu deţin rezultatul negativ al testului PCR COVID-19, vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

Excepţie de la prevederile de mai sus fac copiii cu vârsta mai mică de cinci ani, șoferii vehiculelor de transport marfă sau persoane contra cost, echipajele şi personalul aeronavelor, navelor sau trenurilor, precum și persoanele care călătoresc din motive umanitare, de sănătate, elevii și studenţii, care merg zilnic la studii în statele vecine, lucrătorii transfrontalieri sau posesorii paşapoartelor diplomatice.

Ce ține de tranzitarea Moldovei, aceasta poate va fi efectuată direct, fără oprire, prin punctele de trecere autorizare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata