Noi proteste la Bruxelles împotriva purtării măștilor și altor restricții

În contextul creșterii treptate a incidenței și răspândirii tulpinii omicron, mai multe țări au luat simultan noi măsuri sanitare – de la restricții privind aglomerația în camere închise la noi reguli de intrare pentru călători.

De duminică, autoritățile irlandeze au cerut tuturor celor care vin în țară să prezinte un test negativ. Mai exact două – unul va fi verificat la sosire, iar al doilea trebuie făcut la fața locului. Elveția și-a schimbat, de asemenea, strategia pentru vizitatori, înlocuind cerința de carantină cu teste suplimentare. Începând de astăzi, verificarea certificatelor de vaccinare se înăsprește în țară și lista locurilor și situațiilor în care cetățenii vor trebui din nou să poarte măști.

De marți, toți vizitatorii din Marea Britanie vor trebui să prezinte un test negativ la graniță. Ei vor trebui să predea altul la fața locului în decurs de două zile, iar călătorii vor trebui să se izoleze până la obținerea unui rezultat negativ.

Autoritățile franceze se pregătesc să decidă dacă vor fi introduse măsuri sanitare suplimentare. Ceea ce autoritățile și epidemiologii consideră necesar pentru a limita virusul sunt percepute de mulți în societate ca o restricție a libertăților. Și ei protestează: în weekend, au avut loc demonstrații masive în Danemarca. Oamenii sunt revoltați de ordinul de a purta măști în mijloacele de transport în comun și în unele locuri închise.

La Bruxelles, protestele au fosrțat poliția să folosească gaze lacrimogene și tunuri cu apă: manifestanții au încercat să pătrundă până la sediile instituțiilor europene, dar au fost opriți.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata