Noi reguli de traversare a frontierei

Important. De astăzi au intrat în vigoare noile reguli de traversare a frontierei de stat. Astfel, la intrarea în Moldova toate persoanele vor completa, în mod obligatoriu, fișa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

În cazul minorilor de până la 14 ani, fişa şi declaraţia este completată şi semnată de reprezentantul legal sau însoţitorul acestuia.

Totuși, sunt câteva categorii de persoane exceptate de la respectarea restricțiilor, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecție. Printre acestea se numără copiii mai mici de cinci ani, persoanele care dețin rezultatul testului COVID-19 negativ, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării, șoferii vehiculelor de transport marfă, persoanele care călătoresc din motive de sănătate umanitar, care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, lucrătorii transfrontalieri, posesorii pașapoartelor diplomatice sau cetățenii aflați în tranzit.

De asemenea, scutiți de noile restricții vor fi sportivii profesioniști și elevii sau studenții care se deplasează în scopul susținerii examenelor.

Precizăm că persoanele care se află în carantină pot întrerupe acest regim, după a zecea zi, dacă efectuează un test COVID-19, iar rezultatul este negativ.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata