Noul Șef al Delegației UE la Chișinău și-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare

Noul Șef al Delegației UE la Chișinău și-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare.

Ambasadorul agreat al Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, a prezentat astăzi, copiile scrisorilor de acreditare viceprim-ministrului, ministrului afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

În cadrul discuției de la Ministerul de Externe, vicepremierul Nicu Popescu a evidențiat caracterul strategic al relației cu Uniunea Europeană și a efectuat o trecere în revistă a obiectivelor principale pe termen scurt și mediu în promovarea parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv în cadrul Parteneriatului Estic.

Janis Mazeiks va fi noul Șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Mazeiks este licențiat în științe politice la Universitatea din Letonia și masterand în drepturile omului și democratizare, la Universitatea din Padova, Italia.

Acesta vine în diplomație în anul 1995, deținând mai multe funcții, atât în aparatul central, cât și în misiuni. În perioada 2006-2007 a fost consilierul președintelui leton pe politică externă. În prezent, Janis Mazeiks este Subsecretar de stat – Director politic în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Letonia.

Michalko a fost numit în 2017, când era ambasador al Slovaciei în Grecia, în calitate de succesor la șefia delegației UE în Republica Moldova. Michalko și-a făcut studiile la MGIMO, cunoaște limbile rusă și română și are o vastă carieră diplomatică, atât în Slovacia, cât și în spațiul UE.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata