Noul șef al Delegației UE sosește în Republica Moldova

Noul șef al Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, sosește astăzi, 2 septembrie, în Republica Moldova, transmite IPN.

Într-o postare făcută de pe Aeroportul din Riga, oficialul menționează că, după 26 ani la serviciul diplomatic leton, pleacă pentru o vreme să se alăture Delegației UE în Republica Moldova. „Aștept cu nerăbdare timpul aglomerat și interesant în Moldova”, notează Janis Mazeiks.

Janis Mazeiks a fost subsecretar de stat, director politic în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Letonia. Este diplomat de carieră, pe care a început-o în 1995. În anii 2002 – 2005, a deținut funcția de reprezentant permanent al Letoniei la Consiliul Europei, iar între anii 2007 – 2011 – la oficiul European al ONU la Geneva, cumulând și reprezentarea țării la OMC. În afară de limba letonă, vorbește engleza, franceza și daneza.

Janis Mazeiks îl înlocuiește la Chișinău pe slovacul Peter Michalko, care a deținut funcția de șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova începând cu luna mai a anului 2017. Peter Michalko va fi în următoarea perioadă șeful delegației UE în Azerbaidjan.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata