„Nu mai faceți afaceri cu Rusia”: mesajul lui Vitali Klitschko către Europa

„Nu mai faceți afaceri cu Rusia”. Acesta este mesajul primarului Kievului și fost campion mondial la box, Vitali Klitschko, care a făcut apel la comunitatea internațională să susțină Ucraina. Potrivit acestuia, distrugerea infrastructurii ar putea declanșa, mai devreme sau mai târziu, o criză umanitară la Kiev, în timp ce orașul este bombardat de armata rusă. „Au murit mulţi civili. Este oribil pentru femei, copii şi soldaţii noştri”, a spus Vitali Klitschko, intervievat de jurnalişti de la agenţia americană de presă AP.

„De aceea am un mesaj pentru toată lumea: sprijiniți Ucraina, împreună suntem puternici. Luați sancțiuni împotriva Rusiei. Și am un mesaj pentru nemți, pentru fiecare european: dacă faceți afaceri cu Federația Rusă, vă vor spânzura banii. dar nu va fi pentru țară, pentru poporul rus. Îți vor folosi banii pentru armata lor, pentru arme. Și tocmai cu aceste arme vin în Ucraina”, susține fostul campion la box.

Primarul Kievului a mai dat asigurări că toți ucrainenii sunt gata „să lupte până la capăt”, și că s-au îndreptat hotărât spre Europa: „Fiecare ucrainean susține poziția de a face parte din familia europeană și Putin nu este de acord cu asta. Nu vrem să trăim în Imperiul Rus”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata