VIDEO/ Demonstrațiile împotriva războiului nu se opresc în zeci de orașe rusești

Demonstrațiile împotriva războiului nu se opresc în zeci de orașe rusești. La Sankt Petersburg, acțiunea a avut loc pentru a treia oară consecutiv și a fost din nou dispersată de poliție. Potrivit unui portal local, care este recunoscut în Rusia ca agent străin, peste 520 de persoane au fost reținute sâmbătă în 36 de orașe, iar în total, de la începutul protestelor împotriva războiului în toată Rusia – peste 2.170.

La Berlin, o demonstrație de solidaritate cu Ucraina a adunat, conform estimărilor poliției, peste 100 de mii de oameni, iar conform organizatorilor, jumătate de milion. Manifestanții s-au adunat la Poarta Brandenburg, foarte aproape de ambasada Rusiei.

În Franța, demonstrațiile sunt mai puțin numeroase: conform poliției, până la 22 de mii au ieșit sâmbătă în stradă, în toată țara. Aproximativ 5 mii – la Paris, în Piața Republicii, și peste 3.000 – la Strasbourg, la sediul Consiliului Europei.

La Istanbul, aproximativ 500 de oameni au participat la demonstrație, dintre care mulți sunt ucraineni care locuiesc în Turcia.

Protestatarii cer acțiuni mai decisive din partea Occidentului împotriva autorităților ruse.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata