Numărul accidentelor rutiere, în creștere cu 10%

În comparație cu anul 2018, în 2020 ponderea accidentelor cu implicarea pietonilor a crescut cu 10%, atingând cota de 26% din numărul total de accidente înregistrate în municipiul Chișinău, arată un studiu realizat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene, unde mai este precizat că principala cauză a acestor tragedii este neacordarea priorității pietonilor.

Totodată, doar în anul 2019, în accidente rutiere au decedat 277 de persoane. Astfel, Moldova înregistrează 78 de decese la un milion de locuitori.

Totuși, numărul este în descreșterea comparativ cu anul precedent, pentru primele opt luni ale anului. Or, în perioada martie – iunie 2020 mobilitatea cetățenilor a fost mult mai mică, din cauza restricțiilor instituite de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică din cauza pandemiei de COVID-19.

În context, autorii studiului recomandă autorităților instalarea pilonilor și aplicarea marcajului rutier care ar interzice parcarea în nemijlocita apropiere a intersecțiilor și trecerilor de pietoni și solicită elaborarea unor planuri de investiții pentru drumuri mai sigure.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata