Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute, în continuă descreștere

Morbiditatea prin infecții virale ale căilor respiratorii acute s-a aflat, în perioada 27 martie – 02 aprilie, la nivelul de intensitate joasă, cu 6.267 de cazuri, în descreștere cu peste 10% față de săptămâna precedentă. Din numărul total de bolnavi, 63% au fost copii cu vârsta de până la 14 ani, informează Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP).

Totodată, în perioada respectivă, au fost înregistrate 30 de cazuri de gripă sezonieră, iar în laboratoarele ANSP au fost investigate, prin metoda molecular biologică, 45 de probe, la prezența virusurilor gripale, non-gripale și SARS-CoV-2. Dintre acestea, 13 au fost pozitive.

În intervalul respectiv de timp nu a fost înregistrat niciun caz de deces provocat de gripa sezonieră.

Legat de pandemia de coronavirus, și aceasta bate în retragere. 991 de moldoveni au fost testați pozitiv la COVID-19, cu 500 mai puțini decât săptămâna precedentă, potrivit datelor Ministerului Sănătății, cu privire la rezultatul celor 16.992 de teste efectuate.

Totodată, din cauza infecției, alți 17 moldoveni și-au pierdut viața.

În același timp, 83 de cetățeni s-au imunizat cu doza I, iar alți 185 – cu doza a II-a a vaccinului anti-COVID-19. Astfel, în intervalul de timp sus-menționat, au fost administrate 577 doze de vaccin, dintre care 25 la minori.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata