Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute, în creștere cu 5,4%

O nouă creștere a numărului cazurilor de infecții respiratorii acute a fost înregistrată în perioada 13 – 19 martie, informează Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). Mai exact, morbiditatea prin infecții virale ale căilor respiratorii acute s-a aflat la nivelul de intensitate joasă, cu 8.251 de cazuri, în creștere cu 5,4%.

Din numărul total de bolnavi, 58% au fost copii cu vârsta de până la 14 ani.

Totodată, au fost înregistrate și 37 de cazuri de gripă sezonieră, iar în laboratoarele ANSP au fost investigate, prin metoda molecular biologică, și 52 de probe, la prezența virusurilor gripale, non-gripale și SARS-CoV-2. Dintre acestea, opt au fost pozitive.

În intervalul respectiv de timp, nu a fost înregistrat niciun caz de deces provocat de gripa sezonieră.

În schimb, pandemia de coronavirus bate în retragere. 2.373 de moldoveni au fost testați pozitiv la COVID-19, cu aproape 500 mai puțini decât săptămâna precedentă, potrivit datelor Ministerului Sănătății, cu privire la situația epidemiologică care s-a înregistrat pe întreg teritoriul țării, în perioada 13 – 19 martie, în urma a 21.479 de teste efectuate.

Totodată, din cauza infecției, alți 23 de moldoveni și-au pierdut viața.

În același timp, numai 131 de cetățeni s-au imunizat cu doza I, iar alți 288 – cu doza a II-a a vaccinului anti-COVID-19. Astfel, în intervalul de timp sus-menționat, au fost administrate aproximativ 781 de doze de vaccin, dintre care doar opt la minori.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata