O delegație a Parlamentului Lituaniei va efectua o vizită la Chișinău

O delegație a Grupului de prietenie cu țara noastră din cadrul Parlamentului Republicii Lituania se va afla, în perioada 24 – 26 iulie, într-o vizită în Republica Moldova.

Din componența delegației Seimasului lituanian fac parte deputații Žygimantas Pavilionis, președintele Comitetului afaceri externe, Kazys Starkevičius, președintele Comitetului economie și Valentinas Bukauskas, vicepreședintele Comitetului administrație de stat și autorități locale, transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova. 

Oficialii lituanieni vor avea întrevederi cu conducerea țării – Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și Prim-ministrul Dorin Recean. Agenda vizitei mai include discuții cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, cu vicepreședinta Comisiei economie, buget și finanțe, Valentina Manic, precum și cu deputații din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Lituania. La Guvern, delegația lituaniană va avea discuții cu vicepremierii Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, și Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare.

În cadrul discuțiilor vor fi abordate mai multe subiecte de actualitate, precum agenda de reforme a Republicii Moldova, parcursul european al țării noastre și oportunitățile de intensificare a relațiilor moldo-lituaniene în diverse domenii-cheie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata