O nouă întorsătură în dosarul „Zelionka”

Liderul Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc anunță o nouă întorsătură în cadrul dosarului „Verde de Briliant”. Potrivit acestuia, pentru a-și atinge obiectivele stabilite, forțele de sus au început să amenințe autoritățile subordonate. Mai exact, menționează Cavcaliuc, procurorul Ludmila Zaharia, care este șantajat cu un dosar penal împotriva soțului său, fentează cu nerușinarea legea, în scoup de-ași salva soțul de la ani grei de închisoare.

(Gheorghe Cavcaliuc, președintele PACE)

„Soțul doamnei Zaharia, domnul Andrei Zaharia este angajat al poliției de patrulare. În 2019, Andrei Zaharia, fiind în stare de ebrietate avansată, conducând un mijloc de transport, pe traseul Pîrlița – Nisporeni, a tamponat un bicilist pe care l-a lăsat să zacă pe traseu, în stare gravă.”

Deși doamna Zaharia a încercat, prin mai toate căile posibile și imposibile, să-și scoate soțul din acest scandal, în 2020, pe numele acestuia a fost pornită o cauză penală, mai spune liderul PACE, care, în context, declară că acum, procurorului i s-a spus direct în față, „tu alegi cine merge la pușcărie, soțul tău sau Cavcaliuc”.

(Gheorghe Cavcaliuc, președintele PACE)

„Cu ce este șantajat acest procuror? Conducătorii ei superiori i-au spus în față, se duce la pușcărie Cavcaliuc, chiar dacă nu este vinovat, sau pleacă la pușcărie soțul tău. Clar lucru că ea a ales ca soțul ei să fie în libertate, dar pe mine să mă persecute politic și să pornească cauze penale, pornind, totodată, un război mediatic și acțiuni ilegale împotriva mea.”

Iar aici, Gheorghe Cavcaliuc mai precizează că alegerea procurorului în cauză mai este legat și de faptul că în 2018, fiind șeful poliției, acesta l-a pedepsit pe soțul Ludmilei Zaharia pentru falsificarea protocoalelor și sumele amenzilor impuse, precum și a faptului că familia respectivă are un venit foarte dubios.

Astfel, liderul PACE a făcut un apel la Procuratura Generală, cu o cerere repetată de a trimite materialele cazului pentru anchetă unui alt parchet, atrăgând atenția asupra acțiunilor părtinitoare împotriva lui și a membrilor PACE.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata