O nouă ședință boicotată de opoziția parlamentară

A treia ședință la rând, aceeași istorie. Parlamentul n-a avut din nou cvorum pentru desfășurarea ședinței în plen, într-o nouă tentativă de examinare a mai multor proiecte de lege, inclusiv cel al asumării răspunderii de către Guvern a mai multor inițiative sociale. Opoziția critică procedura de angajare a răspunderii.

Un deputat n-a fost de-ajuns pentru ca ședința să se poată desfășura.

„Nu vă pare interesantă această situație, stimați colegi? Foarte interesantă. Colegii noștri, deja a câta oară, boicotează ședințele plenare. Doi dintre ei că vor boicota în continuare ședințele. Acum, dacă tot colegii nu s-au prezentat, nu avem cvorum, de aceea, stimați colegi, cu 50 de deputați, din păcate, nu putem să petrecem ședința”.

Ultimele două ședințe ale Parlamentului, stabilite pentru joi și vineri, la fel, nu au avut loc din lipsă de cvorum, după ce opoziția le-a boicotat.

Ion Chicu a declarat azi, după întâlnirea cu președintele Dodon și speaker-ul Zinaida Greceanîi, că, dacă situația se va repeta, va fi examinată posibilitatea dizolvării Parlamentului.

„Este clar că actualul Parlament s-a discreditat totalmente în fața societății și eu cred că obiectivul principal este de a dizolva acest parlament, utilizând orice cale legală posibilă”.

Mâine, Curtea Constituțională trebuie să se pronunțe în privința sesizării depuse de mai mulți deputați, cea prin care este sau nu posibilă organizarea alegerilor parlamentare anticipate concomitent cu cele prezidențiale, proclamate pentru întâi noiembrie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata