Olesea Stamate, despre anunțul ambasadorului SUA: Este un semnal diplomatic foarte puternic

Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logson, a anunțat în seara zilei de miercuri că Statele Unite au desemnat 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție, care ar fi adus prejudicii grave Republicii Moldova și cetățenilor ei. Președinta Comisiei Juridice, Numiri și Imunități din Parlamentul Republicii Moldova, Olesea Stamate, a venit cu o reacție la acest eveniment.

„Acum câteva minute, ambasadorul SUA in Moldova a anunțat plasarea in lista sancțiunilor de către Trezoreria SUA a lui Vlad Plahotniuc, Ilan Șor și soția sa, partidul Șor, câțiva cetățeni ruși care s-au amestecat in alegerile din Moldova încercând de a le influența rezultatele, și încă o serie de companii afiliate. Asta înseamnă ca toate activele, bunurile, banii acestora aflați in SUA vor fi înghețați.”, a scris Stamate pe Facebook.

Potrivit fostei ministre a justiției, nicio companie americană nu va putea incheia tranzacții sau contracte cu persoanele și entitățile vizate, fiindu-le restricționată circulația în SUA.
„Însă mai presus de toate este un semnal diplomatic foarte puternic. Nu este exclus ca si alte țări să reacționeze si sa aplice măsuri similare in urma deciziei SUA. Mulțumim colegilor de la ambasada SUA pentru efortul depus si, evident Guvernului SUA pentru adoptarea acestei decizii.”, a conchis Olesea Stamate.
Amintim că, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, a anunțat miercuri seară că Departamentul de Trezorerie al SUA a impus sancțiuni împotriva lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, precum și împotriva mai multor entități și persoane asociate acestora pentru acțiuni de corupție sistemică și interferență în alegeri susținută de Kremlin.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata