VIDEO/ Reacția lui Igor Dodon la sancțiunile impuse de SUA: „Ambasadorul a arătat cine este șeful casei”

Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu o reacție, după ce Statele Unite au făcut o listă cu 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție și interferență în alegeri, iar potrivit Nataliei Gavrilița pe lista celor sancționați se numără și Igor Dodon. În acest context, fostul șef de stat susține că R. Moldova se transformă într-o „republică bananieră”.

„Avem o țară independentă, suverană, iar când cineva din afară ne spune că această persoană este rea, iar aceasta este bună, ne transformăm într-o republică bananieră(…) Cetățenii moldoveni sunt folosiți astăzi pentru interese geopolitice, iar apariția de ieri a ambasadorului SUA în presă este un semnal direct: „Noi suntem stăpânii aici, şi aşa cum spunem noi, aşa să fie”. Și nu contează dacă este Plahotniuc, pe care Statele Unite l-au folosit împotriva Rusiei, sau altcineva. Folosit și aruncat. Maia Sandu nu a înțeles acest lucru, iar aceasta este greșeala ei”, a menționat Dodon pentru presă.

Amintim că, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, a anunțat miercuri seară că Departamentul de Trezorerie al SUA a impus sancțiuni împotriva lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, precum și împotriva mai multor entități și persoane asociate acestora pentru acțiuni de corupție sistemică și interferență în alegeri susținută de Kremlin.

La scurt timp după anunțul făcut de ambasadorul SUA, la Chișinău, Kent Logsdon, prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, au susținut o conferință de presă. Astfel, potrivit prim-ministrei, pe lista celor sancționați, sunt menționați și cei care au beneficiat de ajutor financiar ilegal în timpul campaniilor electorale, iar printre acestea se numără Igor Dodon și Mișcarea de Alternativă Națională (MAN).

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata