OMS, sceptică în privința vaccinului anti-COVID

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății estimează că o acțiune de vaccinare în masă împotriva COVID-19 nu va fi posibilă mai devreme de jumătatea anului viitor, 2021. Purtătoarea de cuvânt a organizației, Margaret Harris, a atras atenția că sunt necesare verificări riguroase care să confirme eficiența și siguranța vaccinurilor care vor apărea pe piață.

„Chiar nu ne aşteptăm să asistăm la o vaccinare în masă până la jumătatea anului viitor. Această fază trei a studiilor clinice trebuie să dureze mai mult, deoarece vrem să vedem dacă vaccinul oferă cu adevărat o protecţie şi, de asemenea, cât este de sigur”.

Organizația anunță că a lansat planul intitulat COVAX, prin intermediul căruia se intenționează achiziția a două miliarde de doze de vaccinuri care să fie furnizate autorităților, din momentul apariției acestuia.

Rusia a început deja testarea în masă a vaccinului Sputnik V împotriva COVID-19, dezvoltat de oamenii de știință ruși. Testarea va implica peste 40.000 de persoane şi va fi supervizată de un organism de cercetare din străinătate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata