Opinie/ Despre reținerea mai multor deputați: „Procuratura a tăcut 6 ani. Nu cred că s-a schimbat ceva”

Numai timpul va spune dacă procratura chiar intenționează să finalizeze cazul foștilor deputați. Procuratura nu a făcut nimic și este posibil ca și acum să îndeplinească un ordin politic, doar că de data aceasta este așteptat de întreaga societate. Această opinie a fost exprimată de analistul politic Anatolie Țăranu în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Întrebat dacă vom avea un nou eșec sau vom vedea rezultate concrete în cazul foștilor parlamentari trimiși în judecată pentru îmbogățire ilegală, Anatol Țăranu a spus că vom putea afla în viitorul apropiat.

„Un lucru este clar, aceste acțiuni ale unor deputați, care s-au mutat singuri sau în grup de la o facțiune la alta, erau cunoscute în urmă cu 6 ani. Timp de 6 ani, procuratura a tacut, nu a facut nimic. Concluzia mea este că procuratura noastră îndeplinește doar ordine politice, de șase ani îndeplinește un ordin – să tacă. Nu cred că s-a schimbat dramatic, cred că a rămas la fel cum a fost instruit, continuă să așteaptă ordine politice. Dar de data aceasta a primit un ordin pe care îl așteaptă întreaga societate și, obișnuiți să primească ordine politice, au făcut-o. Dar procurorii trebuie să fie independenți”, a spus Anatol Tăranu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata