Rusia a tras încă o rușine la ONU

Rusia a retras temporar cererea de vot în Consiliul de Securitate al ONU cu privire la proiectul său de rezoluție privind Ucraina. Diplomații din New York raportează că Moscova nu a reușit să găsească susținători ai documentului introdus „Cu privire la deteriorarea situației umanitare din Ucraina”. Conține o cerere de condamnare a atacurilor asupra populației civile.

Barbara Woodward, reprezentant permanent britanic la ONU, a declarat că Rusia a introdus o rezoluție care, printre altele, cere protecția civililor, inclusiv a femeilor și a copiilor și că cesta este un joc cinic pe fundalul suferinței umane”.

Rusia a spus că Occidentul a pus presiuni asupra reprezentanților unor țări, obligându-i să nu susțină documentul. Anterior, președintele american Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin un „dictator sângeros”.

Discuțiile lui Biden cu președintele chinez Xi Jinping sunt programate pentru astăzi. Se așteaptă ca America să avertizeze China împotriva sprijinirii campaniei militare. Secretarul de stat al SUA Anthony Blinken a anunțat discuțiile după cum urmează: „Președintele Biden va vorbi cu președintele Xi Jinping și va spune clar că China va fi trasă la răspundere pentru orice acțiune pe care o întreprinde pentru a sprijini agresiunea rusă. Și nu vom ezita să o facem să plătească.

Zilele trecute, mass-media a raportat că Rusia ar fi solicitat asistență militară Chinei, lucru care nu a fost confirmat. O reacție similară a urmat și din Rusia, la Moscova precizând că „au un potențial independent de a continua operațiunea”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata