Opinii: PAS nu-l demite pe Litvinenco pentru că știe prea multe. A fost un chat de Telegram și când a fost arestat Alexandr Stoianoglo

În urma scurgerilor de informații din chat-urile ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, s-ar fi aflat cum acesta dădea indicații membrilor CSP ca să nu aprobe raportul (n.r.: de activitate a Procurorului General Stoianoglo). Mai mult decât atât, din mesaje reiese că Litvinenco știa din timp și ce vor decide instanțele de judecată pe cazul Stoianoglo, dar și ce celulă i se pregătea la Penitenciarul nr. 13.

Din aceste, dar și alte motive, invitații emisiunii Morari.live, au ajuns la concluzia că PAS nu se va grăbi să-l demită din funcție pe Sergiu Litvinenco, pentru că acesta ar cunoaște prea multe și acest lucru e periculos pentru partid. Expertul în securitate, Valeriu Ostalep, s-a arătat convins că a existat un chat de Telegram și atunci când s-a pus la cale reținerea Procurorului Suspendat, Alexandr Stoianoglo.

„Fix așa un chat, eu sunt convins că este și pentru faza când a fost scos domnul Stoianoglo. Pas cu pas au desenat, numai că sunt mai mulți participanți acolo, îmi dau eu seama că au participat și din organele Procuraturii. Au desenat că hai să facem așa, că hai emisiune la Jurnal TV.”, a declarat Valeriu Ostalep.

Expertul în securitate a mai adăugat că în prezent, Republica Moldova ar fi într-o situație cu mult mai rea decât pe timpul lui Plahotniuc.

Avocatul Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, a declarat că PAS controlează justiția, iar deciziile ce vor fi pronunțate de Curtea de Apel și Curtea Supremă, au fost deja luate. Margineanu a declarat că Stoianoglo își va putea face dreptate doar la CtEDO.

„Ei controlează absolut tot, inclusiv justiția. (…) Să nu creadă ei că noi nu cunoaștem. Judecătorii deja toți vorbesc, nu public pentru că se tem, dar prin culoare spun absolut tot, prin cine dirijează, cum, prin ce persoană a judecătorului, cine anume concret și pe care dosare. Mie judecătorii de la Curtea de Apel, încetișor, dar îmi șoptesc. (…) Eu i-am explicat domnului Stoianoglo, să nu ai speranțe că noi vom câștiga în Moldova. El știe că Curtea de Apel și Curtea Supremă ne vor respinge aceste cereri. Eu cunosc deja că aceste cereri ni se vor respinge.”, a declarat Iurie Mărgineanu.

Avocatul a mai adăugat că în cazul arestării Procurorului General Alexandr Stoianoglo e vizibil că a fost dirijată de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, iar PAS nu-l va scoate din funcție pe Litvinenco pentru că posedă prea multe informații.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata