Până acum, doar 1,5% din populația țării a fost vaccinată împotriva noului coronavirus

Un număr de 50410 persoane, ceea ce reprezintă peste 1,5 procente din populația țării, au fost vaccinate împotriva COVID-19. Conducerea Agenției Naționale de Sănătate Publică a anunțat astăzi că, în cele cinci săptămâni de vaccinare, au fost imunizați 57 la sută din angajații sistemului medical și circa 11 mii de persoane incluse în etapa doua de vaccinare. 14 raioane din țară au utilizat aproape în totalitate stocurile de vaccin repartizate.

Totodată, 957 de persoane au prezentat reacții adverse după ce s-au vaccinat împotriva COVID-19.

(Laura Țurcan, medic epidemiolog ANSP)

„De când a început campania de vaccinare au fost înregistrate 957 de evenimente adverse post-imunizare. Aceste evenimente au fost ușoare, cu temperatura corpului de până 38 grade, slăbiciuni, dureri musculare și articulare. Alte cazuri sunt mai moderate, doar că au simptome mai pronunțate. Simptomele au apărut în primele 24 de ore după vaccinare și au durat 1-2 zile, maxim trei zile după vaccinare”.

Conform datelor prezentate de Ministerul Sănătății, până în prezent, în Moldova avem în jur de 11 mii de persoane vaccinate în etapa a doua, persoane cu vârsta de 60 de ani și mai mult, persoane cu comorbidități, sau care sunt implicate în procesul educațional, de securitate, după ce, pe 31 martie, Ministerul Sănătății a anunțat despre extinderea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 pentru aceste categorii de persoane.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata