Partidul Democrat a depus actele de înregistrate la CEC: „Sunt convinși că vom ajunge în următorul Parlament”

Partidul Democrat din Moldova a depus astăzi actele la Comisia Electorală Centrală, pentru a se înregistra în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Formațiunea va figura cu numărul opt în buletinul de vot.

La CEC s-au prezentat trei deputați democrați. Este vorba despre Pavel Filip, Alexandru Jizdan și Igor Vremea. Filip, președintele formațiunii, declară că este o problemă că partidul său a depus actele mai târziu.

(Pavel Filip, liderul PD)

„Prin această modalitate am demonstrat că suntem altfel. Nu ne-am grăbit să venim chiar primii la Comisia Electorală Centrală, pentru că am insistat să avem epuizate toate consultările pe interior, dincolo de ședințele statutare ale partidului”.

Politicianul a declarat că PD cu certitudine se va regăsi în următorul Parlament și va face diferența și, altfel spus, va fi acea fracțiune care va asigura majoritatea în Legislativ.

(Pavel Filip, liderul PD)

„Partidul Democrat, cu certitudine, va fi în următorul Legislativ și Partidul Democrat va face diferența. Noi avem măsurările noastre interne și discuțiile pe care le ducem ne oferă convingerea că noi vom fi în Parlament. De asta, apropo, dacă nu observați aceste procese stranii, cu apariția partidelor care intenționează să fărâmițeze segmentul european. Pe de altă parte, vedem o consolidare pe stânga”.

Liderul democrat a mai menționat că partidul dispune de bani suficienți pentru a asigura campania electorală, dar va lansa totuși o campanie de acumulare de fonduri. Așadar, până în momentul de față, avem opt partide înregistrate la CEC, în ordinea următoare: Partidul PACE, Partidul „Congresul Civic”, Blocul „Renato Usatîi”, Partidul Șor, PAS, PSRM, Partidul Speranța-Nadejda al lui Andrei Donică și, deja, Partidul Democrat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata