PAS propune adaosuri salariale pentru cei din sectorul HoReCa și o reducere a TVA cu până la 7%

Reducerea TVA pentru domeniul HoReCa de la 12% la 5%, dar subvenționarea salariilor pentru angajații din acest sector. Sunt propunerile deputaților PAS, Dan Perciun și Radu Marian, care au înregistrat un proiect de lege în acest sens.

Potrivit lor, inițiativa legislativă vine ca reacție la dificultățile majore cu care se confruntă agenții economici și salariații din acest domeniu, fiind unul din puținele sectoare care încă se confruntă cu restricții.

Deputații propun oferirea din partea statului a unui adaos la salariu de 500 de lei pe săptămână angajaților din întreprinderile care își desfășoară în continuare activitatea în cadrul programului de lucru restrâns până la ora 20:00.

Totodată, salariații din cadrul întreprinderilor ce și-au sistat total activitatea (ex. sălile de ceremonii, cluburi etc.) să primească compensații de 1000 de lei pe săptămână.

Deputații mai propun liminarea penalităților de întârziere la plata impozitelor, în cazul în care se încheie contracte de eșalonare între agenții economici și stat, dar și diminuarea costurilor de chirie pentru întreprinderile din domeniu, prin scutirea de la plata impozitului pe venit pentru veniturile obținute pe durata anului 2021 de către persoanele fizice și juridice care au oferit în chirie spații întreprinderilor din domeniul HoReCa.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata