Pasagerii curselor avia, care doresc să călătorească cu animale de companie, trebuie să respecte mai multe reguli

Pasagerii curselor avia care doresc să călătorească fiind însoțiți de animale de companie, o pot face doar după obținerea acordului preventiv al companiei aeriene. Administrația Aeroportului Internațional Chișinău a venit astăzi cu mai multe precizări pentru cetățenii care sunt în asemenea situații, transmite MOLDPRES.

Astfel, la planificarea unei călătorii cu un animal de companie, fiecare aspect este important, începând cu documentele, până la dimensiunile și tipul cutiei în care urmează să fie transportat prietenul patruped.

Pentru a putea părăsi țara, animalele trebuie să aibă un certificat sanitar-veterinar de însoțire. Transportarea animalelor se efectuează în containere speciale și numai în salonul aeronavei, iar greutatea însumată cu cea a cuștii nu va depăși 8 kg, iar suma dimensiunilor trebuie să fie de 115 cm (dimensiunile pot varia în funcție de regulile fiecărei companii aeriene).

Lista de documente necesare pentru transportarea animalelor de companie poate fi solicitată de la reprezentanții postului sanitar-veterinar de control, situat pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău sau la numărul de telefon +373 22 52 54 89, care funcționează non-stop. În cazul transportării plantelor sau produselor de origine vegetală, călătorii se pot adresa la serviciul de control fitosanitar, la numărul de telefon: +373 22 52 40 10, activ 24/24.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata