Polonia a arestat un cetăţean din Belarus bănuit de spionaj în favoarea Moscovei

Polonia a arestat un cetăţean din Belarus bănuit de spionaj în favoarea Moscovei, în cadrul unei „reţele de spionaj ruse”, a anunţat vineri guvernul polonez, transmit Agerpres.

„Belarusul Mihail A. a participat la recunoaşterea unor instalaţii militare şi porturi. A desfăşurat de asemenea activităţi de propagandă pentru Rusia”, a declarat pe platforma X, fostă Twitter, ministrul de interne polonez Mariusz Kaminski, precizând că este cea de-a 16-a persoană reţinută în legătură cu presupusa reţea de spionaj rus, a mai spus ministrul polonez.

Varşovia, aliat cheie al occidentalilor în conflictul dintre Ucraina şi Rusia, a anunţat la sfârşitul lui iunie arestarea unui jucător de hockey pe gheaţă rus care evolua în campionatul naţional, în ancheta privind aceeaşi reţea.

Belarusul arestat acum, care are 39 de ani şi a venit în Polonia în 2021, a „menţinut contactul cu cetăţeni ai Federaţiei Ruse pe care îl întâlnea la Sankt Petersburg şi în Crimeea”, „schimbând frecvent mijloacele de comunicare şi distrugând urmele activităţilor sale infracţionale”, a explicat într-un comunicat publicat vineri guvernul polonez. Acesta mai notează că cel arestat şi-a recunoscut „parţial” vinovăţia.

Polonia şi-a exprimat recent preocuparea privind eventuale provocări dinspre Belarus, care găzduieşte mercenari ruşi din grupul Wagner. 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata