Pasagerii din transportul feroviar vor beneficia de condiții mai bune

Guvernul a aprobat astăzi, 14 august, noi măsuri ce reglementează serviciile de transport feroviar, dar și drepturile și obligațiile pasagerilor. Potrivit reglementărilor stabilite, pasagerii vor beneficia de mai multă protecție și siguranță personală, condiții de călătorie mai bune și acces mai facil la informații exacte oferite în timp util.

Noile reguli se aplică atât călătoriilor naționale, cât și celor internaționale, în conformitate cu standardele de calitate aplicate în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Astfel, proiectul prevede crearea condițiilor de acces și de disponibilitate la bord a echipamentelor pentru persoanele cu dizabilități și pentru cele cu mobilitate redusă. Acestea vor avea posibilitatea să fie însoțite la bordul trenului de către o persoană cu drept de călătorie gratuită.

De asemenea, documentul stabilește mecanisme de asistență și de compensare asigurate de transportatorii feroviari, pentru călătorii care se confruntă cu anulări sau întârzieri. Printre acestea, mese și băuturi răcoritoare oferite gratuit pasagerilor în cazul unor întârzieri, asigurarea serviciilor de transport alternativ în cazul întreruperii serviciului feroviar ș.a.

Implementarea proiectului implică cheltuieli din partea administratorului de infrastructură și a întreprinderilor feroviare prestatoare de servicii transport pasageri, inclusiv pentru amenajarea gărilor și a garniturilor de tren corespunzător cerințelor stabilite, precum și digitalizarea modului de comercializare, notificare și comunicare cu pasagerii.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata