Patru regiuni din Italia, în carantină totală. Germania anunță noi restricții

Patru regiuni din Italia au intrat în lockdown parțial, din cauza creșterii numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În Toscana, Liguria, Abruzzo şi Trentino, localnicii nu pot părăsi zona în care locuiesc, iar restaurantele, cafenelele și barurile au fost închise.

Cele patru regiuni italiene au fost plasate de duminică sub incidenţa unor restricţii antiepidemice mai dure, din cauza creşterii numărului de infectări cu coronavirus, transmite Agerpres.

Toscana, Liguria, Abruzzo şi Trentino au fost desemnate zone portocalii de Ministerul Sănătăţii, ceea ce înseamnă că barurile şi restaurantele trebuie închise, iar localnicii nu pot părăsi zona în care locuiesc decât în situaţii de urgenţă. Restricţiile vor fi în vigoare timp de 15 zile.

De la începerea pandemiei de coronavirus, în Italia au fost contabilizate 2,7 milioane de cazuri de coronavirus, dintre care 13.500 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

La fel, și Guvernul Germaniei a anunţat, în contextul apariţiei noilor variante ale coronavirusului, restricţii de călătorie pentru persoanele care vin din Cehia, Slovacia şi din regiunea austriacă Tirol.

Comisia Europeană a cerut Germaniei să reanalizeze restricţiile stricte impuse la frontieră în contextul pandemiei și a amintit că ţările Uniunii Europene au convenit să evite închiderea graniţelor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata