PCRM și PSRM fuzionează. Dodon: „Suntem pregătiți să formăm o forță politică nouă”

Partidul Socialiștilor este gata să discute despre posibilitatea unirii cu Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, cu care a format anterior un bloc și o fracțiune electorală. Liderul socialiștilor, fostul președinte al țării, Igor Dodon, a spus acest lucru într-un interviu acordat canalului Primul în Moldova, comentând apelurile corespunzătoare.

„Dacă iau o astfel de decizie și sunt gata, atunci suntem gata să o discutăm. Suntem gata să creăm o nouă forță politică unită, puternică, dacă este necesar, ”, a spus Dodon. În același timp, el a menționat că această decizie ar trebui luată în acest an sau la începutul anului viitor, astfel încât reforma să nu interfereze cu pregătirea alegerilor pentru autoritățile locale din Moldova în 2023.

Săptămâna trecută, fostul președinte al Moldovei Vladimir Voronin și-a anunțat decizia de a părăsi postul de lider al Partidului Comunist, pe care l-a condus de 27 de ani. Potrivit acestuia, în viitorul apropiat va avea loc un congres al formației, la care va fi ales un nou lider.

Din 2019, comuniștii nu au mai fost reprezentați în parlament. În urma alegerilor anticipate din 2021, comuniștii și socialiștii au creat o singură fracțiune de 32 de deputați în parlamentul cu 101 de locuri. Majoritatea a fost formată de fracțiunea partidului pro-european de acțiune și solidaritate, care a primit 63 de mandate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata