PD își consolidează pozițiile cu PSD de România, al cărui fost lider, Liviu Dragnea, se află în închisoare

PDM şi PSD România au semnat astăzi un Acord de colaborare pentru a consolida relațiile între formațiuni și țări. Preşedintele PDM, Pavel Filip se află astăzi într-o vizită de lucru la Bucureşti, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu preşedintele Partidului Social Democrat din România, Marcel Ciolacu.

iderul democrat a mulţumit Bucureştiului pentru suportul constant acordat ţării noastre, menţionând că România mereu a fost un avocat, un prieten şi un partener în parcursul european al ţării noastre. România este principalul nostru partener comercial, dar, şi mai important este că, ne leagă istoria, cultura, limba şi valorile.

Pavel Filip a amintit în context despre ajutorul acordat de România acum 3 ani, când se afla în fruntea Guvernului: împrumutul de 150 mln. de euro, dar şi despre alte ajutoare umanitare oferite atunci, dar şi acum, în special donaţiile de vaccin şi suportul în lupta împotriva COVID-19. Liderul democrat a menţionat că în perioada în care PDM şi PSD au fost la guvernare în cele două ţări, ţările noastre s-au apropiat mai mult ca niciodată. Şi asta se datorează unei abordări simple şi pragmatice.

„Am decis să lăsăm faptele să vorbească pentru noi. Să asigurăm interconectarea infrastructurii pe ambele maluri. Am lansat mai multe proiecte, care urmau să integreze sistemele pe transport, comunicaţii, mediu, securitate, educaţie şi cultură şi să apropie şi mai mult ţările noastre”, a declarat liderul democrat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata