Percheziții la fondatorul „Bismobil Kitchen”: Ar fi exercitat presiuni asupra martorilor

Mihail Șaran, fondatorul „Bismobil Kitchen,” a fost percheziționat după eliberarea acestuia din arest preventiv. Potrivit responsabililor, acesta ar fi exercitat presiuni asupra martorilor și ingerință în desfășurarea urmăririi penale.

Mai exact, acțiunea de urmărire penală a avut loc luni, după schimbarea măsurii arestului preventiv în cea a arestului la domiciliu de către Curtea de Apel Chișinău, la 29 martie 2023.

Oamenii legii au stabilit că acesta a comunicat cu martorii din dosarul de escrocherie în care este vizat, cu scopul ca să-i formeze o poziție favorabilă, să ascundă și distrugă probe. Urmare a perchezițiilor desfășurate de ofițerii DGUP și INI, sub conducerea PCCOCS, cu sprijinul angajaților „Fulger” au fost ridicate dispozitive de comunicare, care conțin probe relevante acțiunilor acestuia de intimidare a martorilor.

Prin urmare, marți procurorii PCCOCS au depus la Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana) un demers de înlocuire a arestului la domiciliu în arest preventiv pentru 30 de zile, astfel încât acesta să nu influențeze martorii și să nu împiedice în alt mod desfășurarea obiectivă a investigațiilor.

Responsabilii spun că, în acest stadiu al investigațiilor, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în Moldova.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele vizate în dosar se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata