VIDEO/ Un moldovean a fost reținut după două luni de căutări. La ce ilegalitate a recurs

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI  au reținut un bărbat de 35 de ani, anunțat în căutare națională de două luni. Suspectul face parte dintr-o grupare infracțională specializată în șantaj, anihilată de oamenii legii la sfârșitul anului trecut.

Potrivit Poliției, bănuiții, trei la număr ar fi șantajat un bărbat de 39 de ani din Hîncești sub pretextul unei datorii inventate și estorcau de la acesta mii de euro.

În luna ianuarie curent, pe perioada desfășurării urmăririi penale în privința acestora de către Judecătoria mun. Chișinău sediul Ciocana, au fost aplicate măsuri preventive neprivative de libertate. Ulterior, unuia dintre bănuiți i-a fost modificată măsura preventivă în arest preventiv, dar acesta intenționat se ascundea de organul de urmărire penală.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, ofițerii de investigație au stabilit că bănuitul s-ar ascunde într-un apartament din municipiul Chișinău.

Astfel, pentru a fi prezentat în fața organului de urmărire penală sau instanței de judecată, grupul de intervenție format din ofițeri ai Direcției investigații criminalitate organizată a INI, Direcției Generale Urmărire Penală, sub conducerea procurorilor PCCOCS și  cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger” au descins cu percheziții la domiciliul unde s-ar fi ascuns suspectul.

Acesta a fost reținut, iar ulterior plasat în Izolator.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata