Peste 11.400 de cazuri de infectare cu gripă sau viroză sezonieră, confirmate în instituțiile de învățământ

Aproximativ 11.400 de cazuri de infectare cu gripă sau viroză sezonieră au fost confirmate, în perioada 20 – 27 februarie, în cadrul instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal din Moldova, potrivit datelor actualizate ale Ministerului Educației.

Mai exact, în grădinițele din țară, circa 4.600 de copii, precum și alte 156 de persoane din rândul cadrelor didactice sau a personalului instituțiilor preșcolare s-au infectat cu gripă sezonieră. De asemenea, în învățământul primar, gimnazial și liceal au fost înregistrate peste 6.600 de cazuri de infectare, în rândul elevilor, și 224 de cazuri, în rândul cadrelor didactice și a personalului.

În raport cu săptămâna precedentă, numărul cazurilor de infectare cu gripă sau viroză sezonieră este în creștere, cu peste 2.100 de cazuri.

În același timp, și numărul cazurilor de coronavirus înregistrat în școlile și grădinițele din Moldova a crescut. În intervalul respectiv de timp, 35 de micuți și alți 77 de elevi s-au aflat în izolare din cauza pandemiei COVID-19. Acestora li s-au alăturat și 46 de cadre didactice, triplu față de săptămâna precedentă, mai informează Ministerul Educației.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata