SONDAJ/ Patru partide ar accede în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate

Patru partide ar accede în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate. Este vorba despre Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul ȘOR și Partidul Nostru (PN), pentru care ar vota 34,4%, 32,3%, 14,6%, respectiv 5,4% dintre respondenții deciși. Cel puțin asta arată rezultatele ultimului sondaj realizat de IMAS.

Celelalte formațiuni pentru care moldovenii ar ieși la vot ar aduna între 4,6 și 0,1% din voturile celor deciși.

Totodată, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale anticipate, lupta cea mare se va da între Maia Sandu și Igor Dodon. Or, potrivit anchetei respective, actualul șef al statului ar obține 25,2% din voturi, iar fostul președinte – 20,4%. Cei doi sunt urmați de Ion Ceban și Ion Chicu, cu 8,2, respectiv 5,4%.

Totuși, la capitolul încrederii populației, primul în clasament este Igor Dodon, cu un scor de 44,8%. Acesta este urmat de Ion Ceban și Vladimir Voronin, cu 44,6% și 40,3%. Maia Sandu este a patra, cu 35,9%.

Sondajul a fost realizat în perioada 6 – 23 februarie, pe un eșantion de 1.100 de respondenți din 89 de localități și are o marjă de eroare de +/- 3%.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata