Peste 200.000 de infectări în lume, în doar 24 de ore

Numărul infectărilor cu COVID-19 a trecut de 200 de mii, din nou, în doar o zi, iar jumătate din cazuri au fost raportate de două țări: SUA și Brazilia.

În total, peste 208 mii de infectări au fost raportate, la nivel mondial, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor, al treilea cel mai negativ bilanț de la declanșarea pandemiei.

Cele mai multe au venit, din nou din SUA, care au înregistrat peste 55 de mii de cazuri, ajungând la un total de 3,1 milioane de infectări. Brazilia a înregistrat alte aproape 50 de mii de infectări chiar în ziua în care a fost depistat pozitiv și președintele țării, Jair Bolsonaro.

A treia țară care a înregistrat cele mai multe cazuri marți este India, cu peste 23 de mii de infectări. Alte țări puternic afectate continuă să fie Mexic, Chile, Peru, Pakistan sau Bangladesh. În total, în lume se înregistrează aproape 12 milioane de infectări. Aproape șapte milioane de oameni s-au vindecat, iar în jur de 550 de mii și-au pierdut viața.

Ieri, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat în privința faptului că numărul morților ar putea să crească în următoarea perioadă.

„Nu cred că ar trebui să fie o surpriză faptul că numărul morților va crește. Da, se va întâmpla, din păcate”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata