Peste 35.000 de copii au mers în clasa întâi

Un nou an școlar a debutat astăzi în Moldova, unde peste 35.000 de copii au pășit pentru prima dată pragul unei școli. Vorbim despre picii care au mers în clasa întâi. Din păcate, atât pentru ei, cât și pentru ceilalți elevi, din cauza pandemiei de COVID-19, primul clopoțel i-a adunat direct în clase și nu la careurile festive dedicate acestei sărbători.

Și totuși, nu toți elevii au mers astăzi la școală, a anunțat președintele țării Igor Dodon.

„Vreau să vă informez că conform informației care a fost prezentată în această dimineață de domnul prim-ministru, care a primit-o de la Ministerul Eduecației, din 1.252 de școli, fizic nu s-au deschis doar 19, dar și acestea încep procesul de instruire la distanță. Adică, marea majoritate a insituțiilor educaționale din Republica Moldova, mă refer la școli, și-au reluat activitatea, începând cu ziua de astăzi.”

În context, șefului statului, care este conștient că profesorii vor avea un an de muncă dificil, susține că și cadrele didactice merită o majorare a salariilor.

„Rămân pe poziția, consider important că de o dublare a salariilor merită și să angajații din sectorul educației. Cel mai probabil, aceasta va fi o inițiativă pe care o vom înainta pentru a fi aprobată și implementată pe parcursul anului viitor.”

Amintim că, de astăzi procesul educațional a fost reluat în toate instituțiile de învățământ din țară, cu respectarea normelor epidememiologice, în baza unor metode prestabilite de către fiecare instituție în parte.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata