Salariile angajaților din sistemul medical, cresc

Toamna debutează cu o veste bună pentru angajații din sistemul medical, care din 1 septembrie vor avea parte de o primă creștere salarială. Anunțul a fost făcut în această dimineață de către șeful statului Igor Dodon, după tradiționala întrevedere de la început de săptămână a conducerii de vârf a țării.

„Peste 40 de mii de persoane care activează în sistemul medical, este vorba de medici, lucrători, asistenți medicali și așa mai departe, începând cu ziua de astăzi vor primi salarii majorate cu 30%. Aceasta este prima etapă, iar a doua etapă va începe la 1 ianuarie pentru a asigura obiectivul pe care l-am anunțat câteva luni în urmă, dublarea salariilor în sistemul medical.”

Astfel, pentru plata salariilor majorate ale angajaților din sistemul medical, din bugetul de stat s-au alocat peste 360 de milioane de lei.

Amintim că inițiativa de a dubla lefurile personalului medical îi aparține președintelui țării Igor Dodon, care a fost adoptată de Guvernul Chicu pe 31 iulie. Tot la propunerea șefului statului, anul 2020 a fost declarat Anul Lucrătorului Medical, iar sute de medici din toată țara au primit distincții de stat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata