Peste 350 de mii de lei au fost oferiți drept primă de Paște pentru deputați

Peste 350 de mii de lei au fost oferiți drept primă de Paște pentru deputați. Un ordin în acest sens a fost semnat de către Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Aleșii poporului, care în toamnă și-au majorat salariile, s-au ales acum și cu câte o primă, în sumă de 800 de lei, cu ocazia sărbătorilor pascale. Informația a fost confirmată de deputatul Partidului „Șor”, Vadim Fotescu, care a anunțat, într-un briefing de presă, că a aflat despre acest lucru, în momentul în care banii i-au ajuns pe card. Secretariatul Parlamentului a confirmat pentru UNIMEDIA că toți angajații din Legislativ, inclusiv aleșii poporului, au primit astfel de prime.

Potrivit parlamentarului, nimeni din fracțiunea sa nu cunoștea nimic despre această decizie, iar după ce s-au interesat, li s-a comunicat că bonus de Paște, în mărime de 800 de lei, au primit toți angajații din legislativ, în urma unei dispoziții emise de secretarul general al Parlamentului.

 (Vadim Fotescu, deputat al Partidului Șor)

„Reprezentanții PAS, după ce și-au majorat salariile, au decis ca să-și mai ia și câte un bonus de Paște. Poate acesta n-ar fi un lucru rău, dacă lucrurile în țară ar fi mers bine și dacă atitudinea PAS față de cetățeni ar fi fost cel puțin la fel de îngăduitoare. Dar, în condițiile în care aceștia au decis să-i lipsească pe cei mai necăjiți oameni din această țară, de acel ajutor unic pe care îl primeau până acum, de Paște, în condițiile în care lumea n-are ce pune pe masă, din cauză că totul s-a scumpit extrem de mult, să-ți oferi ție însuți bani din bugetul de stat, din contul acelorași cetățeni, este un gest de o obrăznicie fără precedent”.

Fotescu a adăugat că, la următoarea ședință a Parlamentului, deputații urmează să voteze pentru o nouă majorare a fondurilor destinate Președinției și altor instituții guvernamentale.

Anterior, Președinția a cerut să-i fie acordate suplimentar alte 1,5 milioane de lei. Prin urmare, bugetul instituției va crește la peste 34 de milioane de lei, în condițiile care, în 2021, bugetul Președinției era de 29,7 milioane de lei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata