Maia Sandu s-a întâlnit separat cu Mitropolitul Vladimir și Mitropolitul Basarabiei

În Joia Paștelui ortodox, la Președinție, Maia Sandu i-a primit, ce-i drept separat, pe Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, și pe Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.

 

Am discutat cu cei doi ierarhi despre încercările grele prin care trece astăzi lumea și țara noastră. I-am îndemnat să fie alături de enoriașii lor în această perioadă dificilă, când problemele cotidiene ale oamenilor sunt amplificate de sentimentul de frică și nesiguranță, cauzat de războiul din Ucraina, și le-am mulțumit pentru că au sprijinit, alături de întreaga societate din Moldova, refugiații din țara vecină. Statul și Biserica trebuie să acționeze solidar, atunci când este vorba de sănătatea și siguranța oamenilor. Și avem cu toții de câștigat, când slujitorii Bisericii predică respectul, compasiunea și buna înțelegere între oameni și popoare, în numele unui viitor comun prosper și pașnic”.
La finalul celor două întrevederi, Maia Sandu i-a felicitat pe Mitropoliții Bisericilor ortodoxe din Moldova cu ocazia apropiatelor sărbători de Paști.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata