Peste 7.600 de cazuri de viroze și gripă au fost înregistrate în școli și grădinițe

Peste 7.600 de cazuri de infectare cu gripă sau viroză sezonieră au fost confirmate, în perioada 27 – 31 martie, în cadrul instituțiilor de învățământ din Moldova, cu circa 200 mai puține decât săptămâna precedentă, informează Ministerul Educației.

Mai exact, în grădinițele din țară, peste 3.500 de copii, precum și alte 122 de persoane din rândul cadrelor didactice sau a personalului instituțiilor preșcolare s-au infectat cu gripă sezonieră.

De asemenea, în învățământul primar, gimnazial și liceal au fost înregistrate 3.887 de cazuri de infectare, în rândul elevilor, și 86 de cazuri, în rândul cadrelor didactice și a personalului.

Datele sunt puțin mai pozitive și când vine vorba de situația epidemiologică SAR-Cov-2 înregistrată în instituțiile de învățământ preșcolare, primare, gimnaziale și liceale din Moldova. Aici, săptămâna trecută, 43 de micuți și 23 de elevi s-au aflat în izolare din cauza pandemiei COVID-19. Acestora li s-au alăturat și 22 de cadre didactice, mai informează Ministerul Educației.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata